جداساز لرزه ای

این روزها متخصصان در حوزه ساختمان از ابزاری به نام جداسازی لرزه ای استفاده می کنند که به کمک طراحی و ساخت بر اساس این روش می توانند قسمتی از سازه یا حتی قسمت های داخلی ساختمان را از اثرات مخرب شتاب زمین جدا کنند. در بخش های غیر سازه ای احتمال دارد ارتباط با سرویس ها قطع شود، بنابراین برای مکان های حیاتی مانند بیمارستان ها و پالایشگاه ها که در خطر زلزله ها هستند اجرا بر اساس سیستم شکل پذیری کارآمد نخواهد بود.
طراحی و اجرای سازه ها براساس دانش و تجربه هایی که بر اساس زلزله های قبلی بدست آمد به مرور زمان تغییر پیدا کرد و تکنولوژی هایی چون کنترل لرزه ای غیر فعال سازه ها بوجود آمدند.
به همین منظور گروه «مهندسین مشاور همگون»، طراحی سازه‌ها با سیستم جداساز لرزه‌ای را در دستور کار خود قرار داده است. گوشه ای از تصاویر پروژه هایی که متخصصان ما طراحی و اجرای آنها را برعهده داشته اند در پروژه های درمانی و بیمارستانی می توانید ببینید.

اجرای جداساز لرزه ای

نخستین اجرای جداسازی لرزه ای صدسال پیش اتفاق افتاد، که در آن ساختمانی را به کمک غلتک جداسازی نمودند. در روش های سنتی، در صورت طراحی درست قسمت های مختلف سازه ریزش نمی کند و می تواند تا حد زیادی جان افراد داخل ساختمان را حفظ کند ولی در مناطق حساسی مانند بیمارستان ها و کارخانه ها نیز نباید بعد از زمین لرزه های قوی، کارایی آنها کاهش پیدا کند و این امر تنها با استفاده از اجرای جداساز لرزه ای تحقق پیدا میکند. شرکت همگون در طراحی و اجرای جداساز لرزه ای سه اصل را همیشه در نظر داشته است:

  • رضایت و آرامش خاطر کارفرما
  • قیمت مناسب
  • ایمنی در طرح و اجرا

نمایندگی جداساز لرزه ای

مهندسین مشاور همگون خدمات تولید، توسعه و آزمایش انواع جداگرهای لرزه‌ای را برای پروژه های ساختمانی، پل و سازه های صنعتی ارایه می نماید. این شرکت با توجه به دستاوردهای عملی در این حوزه جز یکی از بهترین نمایندگان جداساز لرزه ای در ایران به حساب می آید. واحد تحقیق و توسعه ما به طور مستمر دستگاه های مختلف را بررسی نموده و کارایی آنها را بهبود می بخشند.

در ادامه دو نوع از جداسازهای لرزه ای را بررسی می کنیم.

تکیه ‌گاه سربی لاستیکی

تکیه‌گاه سربی لاستیکی

یکی از پرکاربردترین جداسازهای لرزه ای در دنیا تکیه گاه سربی لاستیکی (LRB) می باشد. لایه های لاستیک و فولاد به صورت یک در میان جا گرفته اند و میله های سربی در بین آنها قرار دارند. لایه ای هم به منظور افزایش مقاومت در برابر حرارت در اطراف این جداگر لرزه ای قرار دارد. وظیفه لایه لاستیکی بازگرداندن سازه به محل اولیه است و ورقه های فولادی نیز مسئولیت افزایش سختی قائم برای نگه داشتن بار فعلی را برعهده دارند.
تصویری که در بالا به نمایش آمده است به خوبی قسمت های مختلف این جداساز را نشان میدهد.
برای اینکه بتوانیم درک بهتری از این جداگر داشته باشیم بیمارستانی را در نظر بگیرید که حتی در موقع زلزله نیز باید خدمات خود را به طور کامل انجام دهد، بنابراین وقوع حتی یک خرابی کوچک در سقف های کاذب و یا اجزای تاسیسات نباید صورت گیرد. کمکی که جداساز لرزه ای در این امر به ما می تواند کند این است که تا 80% احتمال این خسارات را به وسیله کم کردن انرژی ورودی کاهش می دهد.

تکیه ‌گاه اصطکاکی

تکیه‌ گاه اصطکاکی

در این تکنولوژی از صفحات فولاد ضد زنگ و لایه های تفلونی (PTFE) استفاده شده است. اگر در هنگام وقوع زلزله نیروی جانبی به میزان اصطکاک ایستایی در بین صفحات مجموعه جداساز برسد با توجه به اینکه صفحات تکیه گاه به هم پیوسته نیستند، صفحات جداساز بر روی یکدیگر لغزش انجام می دهند، بر این اساس و با استفاده از این طرح فیوز در سازه برقرار شده و نیروی ورودی محدود می شود و علاوه بر آن انرژی جنبشی زلزله نیز اصطکاک بین صفحات مستهلک را برقرار می کند.

نوشتن دیدگاه