تاسیسات صنعتی

تاسیسات صنعتی مجموعه ای از تجهیزات زیربنایی الکتریکی و مکانیکی ساختمان است که نقش مهم و اساسی ای برای هر پروژه دارد و هر بخش دارای مشخصه های متنوع خاص خود است. این تجهیزات به جهت آسایش و راحتی ساکنین ساختمان بنا می شوند و رعایت نصب اصولی و استاندارد آن ها بسیار اهمیت دارد.
به طور کلی تاسیسات صنعتی به دو بخش کلی تقسیم بندی می شوند:

  1. تاسیسات الکتریکی که شامل تمام تجهیزات زیربنایی برقی و الکتریکی شامل سیم کشی انواع کابل ها، تجهیزات صوتی و تصویری، تجهیزات روشنایی، تجهیزات مخابراتی و ... می شوند.
  2. تاسیسات مکانیکی که شامل امکانات سرمایشی و گرمایشی، امکانات آب و فاضلاب، تاسیسات گازرسانی، تجهیزات بهداشتی، تهویه هوا و ... می شوند.

تاسیسات صنعتی

اجرای تاسیسات صنعتی

در زمان شروع ساخت یک پروژه ساختمانی باید طبق نقشه تاسیساتی که زیر نظر مهندسین مربوطه تایید شده و مختص هر ساختمان است دقت لازم و کافی را در طراحی مکان دقیق آن ها داشت. بدین منظور اجرای تاسیسات صنعتی باید با مدیریت و نظارت دقیق صورت پذیرد. از مواردی که در این زمینه باید ارائه شود می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • آماده کردن نقشه تاسیسات الکتریکی و مکانیکی و نحوه طراحی آن ها
  • ارائه دفترچه محاسبات جهت نحوه انتخاب تاسیسات مکانیکی شامل سیستم های گرمایشی و سرمایشی، تهویه مطبوع، آب رسانی، فاضلاب و ...
  • بررسی محل داکت ها و ورودی و خروجی تاسیسات
  • نظرسنجی جهت تامین تجهیزات مورد نیاز الکتریکی و مکانیکی
  • تهیه و خرید ابزار تاسیساتی باکیفیت و ارائه مناسب ترین قیمت آن ها به کارفرما
  • رعایت مقررات سازمان های مربوطه از قبیل برق، گاز، آب و آتش نشانی و ... و ارتباط با آن ها تا پایان کار
  • حضور، نظارت و مدیریت در زمان اجرا و نصب تاسیسات

تاسیسات صنعتی

کارشناس تاسیسات صنعتی

همانطور که گفته شد بخش تاسیسات یکی از بخش های کلیدی در جهت آسایش و راحتی ساکنان می باشد بنابراین کارشناس مسئول آن باید فردی باتجربه، ماهر، آموزش دیده و آگاه باشد تا به بهترین نحو عملیات اجرایی و نصب این تاسیسات صورت پذیرد و برای پشتیبانی های آینده نیز مشکل جدی ای پیش نیاید.
کارشناس تاسیسات باید از لحاظ بدنی فردی تقریبا طاقت فرسا و مردانه باشد چرا که شغل وی با خطرات زیادی از جمله برق گرفتگی، احتمال سقوط از ارتفاع، وجود گرما و سرمای زیاد و شلوغی و تجمع در ساعات کار متفاوت و گاها تمام وقت، ممکن است سروکار داشته باشد.
علاوه بر موارد ذکر شده یک کارشناس تاسیسات باید از انواع نقشه و طراحی های تاسیساتی سردر بیاورد و با انواع راه های نصب ، راه اندازی و تعمیرات و پشتیبانی قطعات و تجهیزات آشنا باشد و در ارتباطات و کار تیمی نیز متبحر باشد.

نوشتن دیدگاه