سبک سازی سقف

از جمله مهمترین بخش های یک بنا، سقف آن است و با توجه به این که در بیرونی ترین لایه ساختمان است و ممکن است فشارهای وارده به آن بسیار زیاد باشد باید مقاومت لازم و استاندارد را هم داشته باشد و سبک سازی آن نیازمند طراحی و محاسبات دقیق است.

بررسی چند مورد از کاربردی ترین های سقف سبک

  • سقف عرشه فولادی:

این نوع سقف از جمله سقف های سبک ولی تا حدودی گران قیمت است. ساختار آن بدین صورت است که یک لایه ورق گالوانیزه در زیر قرار می گیرد و آرماتور بندی و بتن ریزی روی آن انجام می پذیرد. به علت وجود ورق فولادی و بتن از جمله ایمن ترین سقف هاست و سرعت نصب و اجرای بالایی نیز دارد.

  • سقف دال بتنی:

تشکیل شده از میلگرد و بتن می باشد و با توجه به حجم بالای بتن در گروه سقف های سبک، سنگین تر از بقیه موارد است. در این روش، دال های بتنی می تواند در محل ساخته شود یا به صورت پیش ساخته در کارخانه تولید شده باشد که طبیعتا نوع پیش ساخته آن سرعت اجرا را بسیار بالا می برد. از جمله مزایای آن میتوان به قیمت پایین تر نسبت به دیگر سقف ها به دلیل مصرف کمتر فولاد اشاره کرد.

  • سقف تیرچه بلوک:

از رایج ترین سقف ها در ایران است. تشکیل شده از تیرچه بلوک، آرماتور و بتن و قیمت مناسبی دارد. نقطه عطف این روش استفاده از بلوک های تو خالی است که سبب می شود در بتن صرفه جویی شود، عایق صوت و حرارت باشد و همچنین به علت پیش ساخته بودن نیروی کار کمتری نیاز دارد.

سبک سازی سقف

  • سقف تیرچه کرومیت:

از نظر ساختار بسیار شبیه به سقف تیرچه بلوک است با این تفاوت که نوع بلوک ها فولادی است. تیرچه ها وزن نسبتا پایینی دارند ولی از نظر قیمت به دلیل کاربرد زیاد فولاد، کمی گران هستند. به دلیل وزن کم تیرچه ها و پیش ساخته بودن سرعت کار را بالا می برند و به دلیل تحمل مناسب، بتن ریزی همزمان چند سقف امکان پذیر است.
و نکته مهم در مورد این نوع سقف این است که مقاومت خوبی در برابر نیروهای وارده خارجی، لرزش و زمین لرزه دارند.

  • سقف تیرچه کامپوزیت:

همانطور که از اسم این نوع سقف مشخص است، تیرچه کاربردی در آن ترکیبی از مواد مختلف است یعنی جنس تیرچه و پانل های میانی متفاوت است. به همین دلیل به آن سقف مرکب نیز می گویند. ترکیب رایج کامپوزیت ها، ترکیب فولاد و بتن است. از مزایای این روش میتوان به سرعت اجرای بالا، صرفه اقتصادی، مقاومت مناسب اشاره کرد ولی در عین حال باید توجه داشت به علت داشتن لرزش سقفی به هیچ وجه مناسب پروژه های مسکونی نیست.

ایده سقف های سبک

ایده اصلی سقف های سبک بر پایه، حفره بین عناصر و یا تو خالی بودن عناصر سازنده است. بدین صورت که در قسمت هایی که بتن نیاز نیست، بتن اضافی حذف و معمولا با المان های سبک و تو خالی که عموما از جنس پلاستیکی هستند جایگزین می شوند.
به طور کلی هرچه میزان بتن در سقف کمتر باشد وزن سقف نیز کمتر می شود و همچنین هرچه فولاد کمتر باشد قیمت مناسب تری خواهیم داشت. در واقع هرچه بودجه بیشتر باشد، سقف سبک تر خواهد بود.

نوشتن دیدگاه